Leren Composteren: circulair in je tuin en keuken!

Communicatie SDZ (JvdB) 14-03-2022 708 keer bekeken 0 reacties

Waarom laten we groen (GFT) afval ophalen door de gemeente en kopen we compost in de winkel? Dat kan slimmer! Met de juiste handvatten produceer je gemakkelijk zelf superkwaliteit compost en verrijk je de bodem.

Er zijn een hele hoop verschillende manieren om te composteren: in een vat, op een composthoop of met wormen. Welke vorm je kiest hangt vooral af van de hoeveelheid beschikbare ruimte en of je binnen, op je balkon of buiten wilt composteren. Composteren kun je leren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost uit krijgt.

 

Charlotte Verhoeve van De Moestuin Juf geeft de workshop. Ze geeft workshops en cursussen op het gebied van moestuinieren, natuur en gezonde voeding aan kinderen en volwassenen. Charlotte is een  enthousiaste doener en geniet er enorm van om haar kennis met anderen te delen. Meer informatie: www.demoestuinjuf.nl    

Praktisch

De workshop vindt op 19 maart plaats van 14:00 – 16:00 uur bij bezoekerscentrum De Boswerf.

Je kunt je aanmelden via de website van De Boswerf, kijk bij activiteiten. Deelname is gratis. Deelnemers uit Gemeente Zeist hebben voorrang.

 

Samen Duurzaam Zeist

Deze workshop is een initiatief van Samen Duurzaam Zeist, een brede beweging van bewoners en organisaties die samen werken aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. De gemeente Zeist ondersteunt hierbij. Meer informatie: www.samenduurzaamzeist.nl

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen