Moestuinjuf wint Groene Pluim 2021

Communicatie SDZ (JvdB) 15-03-2022 833 keer bekeken 0 reacties

De Moestuin Juf heeft de Groene Pluim van GroenLinks gewonnen voor haar bijzondere bijdrage aan een duurzaam Zeist.

De Moestuin Juf, Charlotte Verhoeven, krijgt deze prijs voor haar enthousiasme om natuurlijk moestuinieren te bevorderen, via lessen op school, begeleiden van buurtmoestuinen en cursussen, plus haar inzet voor operatie Steenbreek, wormenhotels en composteren.

Voor de Groene Pluim waren genomineerd: De Moestuin Juf, CleanUpDay Zeist en de Boswerf.
CleanUpDay Zeist organiseert de maandelijkse Bermbrigade langs de doorgaande wegen in Zeist om zwerfafval te rapen en bewustzijn rond afval te vergroten.
En wie in Zeist kent de Boswerf niet? Spelen, leren, ontdekken, lenen, inspireren: een prachtige, groene oase, midden in het Zeisterbos. Kinderen kunnen spelen en wat leren in het Natuurspeelbos, het Beleefbos, en de Kleine Beestjes Tuin.

De Rode Pluim voor een bijzondere bijdrage aan een sociaal Zeist werd gewonnen door de Wake Zeist. 

Fractie en bestuur van GroenLinks Zeist hebben uit een grote lijst met sociale en duurzame initiatieven de nominaties vastgesteld. Daarna hebben de leden van de afdeling de winnaars gekozen. Voorzitter Liesbeth Raymakers van GroenLinks afdeling Zeist maakte de winnaars bekend tijdens de goedbezochte nieuwjaars/verkiezingsborrel op 11 maart. De winnaars van vorig jaar – Kringloop Zeist en de Groene Schuur – overhandigden de wisseltrofeeën.

De Rode Pluim is een kunstwerk van voormalig GroenLinks raadslid Arend Knot, getiteld ‘Rainbow Warrier’. De Groene Pluim, een soort bijenkorf, is gemaakt door Sebas van Atelier Totem.

Foto: De winnares van de Groene Pluim 2021 – De Moestuin Juf – tussen de overige genomineerden

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen