Oproep aan alle kinderen in Den Dolder: Maak foto's van de natuur en zend ze in!

Communicatie SDZ (JvdB) 19-03-2022 874 keer bekeken 0 reacties

Kinderen worden uitgenodigd om met hun ouders het bos in te gaan en met een mobiele telefoon close up-foto's te maken van hetgeen zij mooi vinden. Dat kan een plukje mos zijn, een boomstam met een zwam, een mooie veer, een druppel aan een takje, het kind bepaalt wat het mooi vindt.

Van 18 april t/m 15 mei kan ieder kind maximaal 3 foto’s insturen die vervolgens in juni worden tentoongesteld in ontmoetingscentrum Pelita. Zo kunnen opa's en oma's, nichtjes en neefjes, vriendjes en vriendinnetjes de foto's bewonderen. De officiële opening is op woensdagmiddag 1 juni en wordt door een bijzondere Doldenaar gedaan. Lees er verderop meer over.
In de maand juni is de tentoonstelling iedere dinsdag, donderdag en zondag van 12 tot 16.30 uur geopend. Na afloop, in juli, kunnen de kinderen hun foto’s ophalen en mee naar huis nemen.

Om het extra bijzonder te maken is er speciaal voor kinderen op zondag 17 april een excursie met de Dolderse fotograaf Martin van Lokven. Martin is gespecialiseerd in natuur, landschap en reizen en werkt al jaren onder andere in opdracht voor Natuurmonumenten en National Geographic Traveler. Hij neemt de kinderen mee naar het Pleinesbos en leert ze de natuur te bekijken door het oog van een fotograaf. En natuurlijk geeft hij tips voor het maken van goede foto’s. Soms moet je daarvoor op de grond liggen om de juiste hoek en het perfecte plaatje te kunnen schieten.

Heb je een kind dat mee wil gaan? Wees er snel bij want er is een maximum van 20 kinderen. Je kunt er als ouder voor kiezen je op te geven onder voorbehoud van plek. Is er voldoende plek, dan ben je welkom mee te gaan. Opgeven kan door uiterlijk 10 april een mail te sturen naar natuurlijk@dendolder.nl met de vermelding van het aantal deelnemers.

Martin zorgt ook voor de officiële opening van de tentoonstelling op woensdagmiddag 1 juni. Hij zal dan vertellen over de dieren die in Den Dolder leven zoals duiven, dassen, vossen en reeën. Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn.

Wil je meedoen met de fotoactie? Van 18 april t/m 15 mei 2022 kan ieder kind maximaal 3 foto’s insturen. Let er op dat het close up-foto's zijn van de natuur. Graag met originele afmetingen, in jpg en met de naam van het kind versturen naar natuurlijk@dendolder.nl.

We wensen je veel plezier en inspiratie!

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen