Wilde bijen wandeling van start

Communicatie SDZ (JvdB) 03-05-2022 1279 keer bekeken 0 reacties

Wandel nu mee met de wilde bijen in natuurpark de Brink. Bij mooi weer kun je daar veel verschillende wilde bijen zien.  In Zeist leven wel meer dan 140 soorten, van de grote aardhommel tot de piepkleine maskerbij.

Nu is de kans om meer te leren over het natuurpark ‘de Brink’ en zijn wilde bijen bewoners. Wist je dat je in natuurpark de Brink van zand naar klei loopt? Daardoor heb je extra veel verschillende bloemen en bijen. 

Bij de drie ingangen in het park staan borden met informatie met een QR-code die je kunt scannen. Dan zie je de route en informatie over het leven van de bij. De route is vrij toegankelijk en ongeveer 2 km. lang. Kies je eigen moment. Lukt het je om een foto te maken van een bijtje? Stuur hem naar ons en wij zetten hem op de website, www.zeistzoemtduurzaam.nl.

Heeft u liever een papieren plattegrond? Wij hebben hem ook op papier! U kunt deze vinden bij onder andere kinderboerderij de Brink, Figi, de bibliotheek en de Boswerf. 

Werkgroep Zeist Zoemt Duurzaam, onderdeel van Samen Duurzaam Zeist.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen