Ondernemers Zeist-West gaan verder verduurzamen

Communicatie SDZ (JvdB) 17-05-2022 892 keer bekeken 0 reacties

Op 25 april organiseerde de Vereniging Bedrijvenpark Zeist-West, in samenwerking met Mijn Groene Bedrijf, een bijeenkomst over duurzaam ondernemen. Vijfendertig ondernemers namen hieraan deel. Drie kwart van de aanwezige ondernemers heeft door middel van led-verlichting al fors energie bespaard.

Veel ondernemers willen nu de volgende stap zetten en zonnepanelen op hun dak leggen. Als alle bedrijven meedoen, kunnen er in totaal 8.677 zonnepanelen geplaatst worden. Nu liggen er 250, dus nog geen 3% van wat er mogelijk is. Ook wil een aantal ondernemers hun bedrijf aardgasvrij maken. Zij zijn hierover in gesprek met Mijn Groene Bedrijf.

Ariën Visser, voorzitter van de Vereniging Bedrijvenpark Zeist-West opende de avond. Wethouder duurzaamheid, Wouter Catsburg inspireerde de ondernemers met zijn toespraak om verder aan de slag te gaan met verduurzaming. Daarna nam Reinier Pijnenburg van Mijn Groene Bedrijf de ondernemers mee in de mogelijkheden die er zijn om je bedrijfspand te verduurzamen. Van kleine stappen tot van het aardgas af. Met als uiteindelijk doel een toekomstbestendig bedrijvenpark.

Op het bedrijvenpark zijn al verschillende ondernemers aan de slag met het verduurzamen van hun pand, zoals autobedrijf PECO, de Voedselbank, Dorresteijn, Sunbeam, de Ooms groep, Arseus Lab, Jungle Gemz, Van Markus Autoschade en van Tellingen uitvaartverzorging. Zij vormen een inspiratiebron voor ondernemers die nog niet zo ver zijn, maar wel willen.

Om in te spelen op de belangstelling voor zonnepanelen, gaan de bedrijfsvereniging en Mijn Groene Bedrijf binnenkort een vervolgbijeenkomst organiseren specifiek over het leggen van zonnepanelen.

De Vereniging Bedrijvenpark Zeist-West telt 31 leden. Op het bedrijvenpark zijn ruim 60 bedrijven gevestigd. De vereniging nodigt ook niet-leden uit om te gaan verduurzamen.

Mijn Groene Bedrijf is onderdeel van Stichting Energie Zeist. De stichting is onafhankelijk, wordt gesubsidieerd door de gemeente Zeist en adviseert bewoners en bedrijven bij energiebesparing, het duurzaam opwekken van energie en het in stappen afscheid nemen van aardgas.

Geïnteresseerde ondernemers in Zeist-West kunnen contact opnemen met de bedrijfsvereniging via pr@vanmarkusautoschade.nl en met Mijn Groene Bedrijf via reinier@mijngroenebedrijf.nu.

 

Foto: Wethouder Wouter Catsburg spreekt de ondernemers toe

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen