Geslaagde inspiratiebijeenkomst ‘Schooltuinieren voor elk kind’

Communicatie SDZ (JvdB) 22-05-2022 885 keer bekeken 0 reacties

Elk kind in z’n schoolloopbaan minstens één keer eigen groenten laten zaaien, verzorgen, oogsten en opeten. Dat is niet alleen de ambitie van de recent opgerichte Schooltuinalliantie, maar ook van de 30 deelnemers aan de bijeenkomst die op 18 mei in Den Dolder werd georganiseerd.

De inspiratiebijeenkomst werd georganiseerd door De Boswerf/Odru en Jong Leren Eten.  

Een groep van o.a. leerkrachten, ouders, moestuincoaches, lokale partners als de Groene Makelaar en Bilts Heerlijk, keken in Den Dollywood eerst naar de film ‘De schooltuin, een jaar rond, met je handen in de grond’. Hierin wordt een Amsterdamse schoolklas een jaar lang gevolgd op een schoolwerktuin. Dat was ‘smullen’. Na de film gaf Annerie Rutenfrans van de Schooltuinalliantie de deelnemers praktische handvatten hoe je op je eigen schoolplein kunt moestuinieren. Alida van der Kloet, makelaar Jong Leren Eten, interviewde twee leerkrachten over hun ervaringen. Aan het eind van het programma toog de groep naar de nabij gelegen Bloementuin, waar ze, onder begeleiding van De Moestuin Juf, hun eigen kruidenboter maakte. Vergezeld van gezonde en duurzame hapjes en drankjes van Van Klaas een mooie afsluiting van een warme middag.

Duidelijk werd dat er voor scholen die willen beginnen met moestuinieren volop kennis en kunde aanwezig is. Wil je meer weten over moestuinieren op school of op de BSO? Neem dan contact op met Annemarieke Holland van de Boswerf (a.holland@odru.nl) of neem een kijkje op www.alliantieschooltuinen.nl

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen