Energiecentrum duikt in duurzame monumenten op 10 en 11 september

Communicatie SDZ (JvdB) 05-09-2022 1087 keer bekeken 0 reacties

Dit jaar is het thema duurzaamheid, want ook monumenten hebben in 2050 afscheid genomen van aardgas. In Zeist zijn veel monumenten geopend voor het publiek. Ook het Energiecentrum van Mijn Groene Huis doet mee (Slotlaan 300). Wethouder Wouter Catsburg geeft zaterdag om 11 uur het startschot.

Een monument verduurzamen is een grotere uitdaging dan het toekomstproof maken van een ‘normaal’ huis. Eigenaren moeten rekening houden met extra regels, voorwaarden en vergunningen. Want deze bijzondere gebouwen willen we behouden voor toekomstige generaties. In het Energiecentrum kunnen monumenteigenaren in gesprek gaan met de deskundigen van de gemeente Zeist en de energie-ambassadeurs van Mijn Groene Huis. Ook zijn er interessante presentaties en films, onder meer over welke soorten monumenten er zijn en over hoe een monument verduurzaamd kan worden. Het programma is interessant voor iedereen, ook voor niet-monumentbezitters.

Een leuke speurtocht door het centrum voor het hele gezin start en finisht ook in het Energiecentrum. Aan het einde krijgen deelnemers een leuke en duurzame attentie! Op www.mijngroenehuis.nu/agenda is het hele programma te vinden. Bewoners kunnen daarnaast ook monumenten bezoeken die speciaal op deze dag geopend zijn. Die monumenten zijn te vinden op www.openmonumentendag.nl.

Het programma in en rond het Energiecentrum wordt georganiseerd door de gemeente Zeist en Mijn Groene Huis.

 

Foto: Butler Richard ontvangt bewoners in het Energiecentrum tijdens de Open Monumentendagen

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen