Herman Wierenga wint Zeister Vrijwilligersprijs

Communicatie SDZ (JvdB) 08-12-2022 1342 keer bekeken 1 reacties

Traditiegetrouw zijn op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, de Zeister Vrijwilligersprijzen uitgereikt.

De uitreiking van deze waarderingsprijzen vond plaats in het sfeervolle Torenlaan theater. Na 2 jaren van corona was er weer ruimte voor live ontmoeting. Wethouder Wouter Catsburg, die Laura Hoogstraten wegens ziekte verving, mocht de vier winnaars bekendmaken en hun prijzen overhandigen.

De individuele prijs ging naar Herman Wierenga. Hij kreeg maar liefst 48% van de stemmen. Willy Douma over zijn inzet: “Herman is één van de oprichters van Samen Duurzaam Zeist, dat zich lokaal inzet voor duurzaamheid. Hij droeg bij aan wat Samen Duurzaam Zeist nu is: een beweging van honderden actieve Zeistenaren. Hij is een enorm gedreven man die maar blijft bouwen. Na de intensieve oprichtingsjaren is hij nog steeds actief. Ondanks zijn ziekte ALS blijft hij hoopvol en met energie werken aan een duurzamere leefomgeving.”

De prijs voor Herman bestond uit een dinerbon en een tegel die op een later moment in Zeist wordt gelegd.

Naast Herman waren er meer genomineerden die verbonden zijn aan Samen Duurzaam Zeist, zoals Den Dollywood, De Dieptetuin en de Bermbrigade.

Op de website van vrijwilligerscentrale Zeist kun je de winnaars zien uit de andere categorieën: ‘Cultuur’, ‘Maatschappelijk’ en ‘Zorg en Welzijn’.

Foto’s: Erik Kottier.

 

0  reacties

Cookie-instellingen