Deelauto-coöperatie MobiGo bestaat 5 jaar!

Communicatie SDZ (JvdB) 19-01-2023 1134 keer bekeken 0 reacties

5 jaar geleden is vanuit Samen Duurzaam Zeist een deelautoproject gestart. Dat was al snel succesvol onder de naam Samen Slim Rijden Zeist, kreeg uitbreiding en is nu actief in 11 gemeenten, waaronder naast Zeist ook De Bilt, Soest, Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug.

Sinds 2022 zijn we verder gegaan onder de naam MobiGo, samen duurzaam mobiel. Kenmerkend voor de deelauto’s van MobiGo: met de buurt en altijd elektrisch. In Zeist kun je kiezen uit 25 auto’s en verschillende abonnementen.

Sinds december kunnen nu de autodelers ook eigenaar worden van hun deelauto, via de Coöperatie MobiCoop. Zo is het autodelen nog meer samen, met elkaar. Zie www.mobicoop.nl

Wat waren nu de resultaten van die meer dan 40 elektrische auto’s en een transportbus in 2023?

  • Besparing van 500.000 ‘benzine’kilometers
  • 200 brandstofauto’s weg uit de buurten
  • Besparing van zo’n 80.000 kg CO2
  • Auto’s rijden volledig op groene stroom (certificaten van oorsprong: regionaal opgewekt)
  • Nog een extra: omdat de energiemix verschilt over de dag en we helaas ook op het moment van laden zelf, met grijze stroom moeten laden, maken we gebruik van de laadpassen van GreenCaravan: zo wordt de CO2 uitstoot tijdens het laden zelf gemeten en vervolgens gecompenseerd via Trees for All.
  • De autodelers besparen al. gauw € 150-€200 per maand
  • Met prima oplossingen voor de vakanties als extra.

Wil jij ook (meer) elektrische deelauto’s in jouw buurt? Ga autodelen.

Pak nu je kans met het speciale probeerabonnement: 3 maanden lang voor € 25 per maand. Daar kun je dan 6 uur de auto voor gebruiken. Daarna betaal je € 4 per uur. Per km betaal je € 0,30. Na 3 maanden kun je kiezen: stoppen of en van de reguliere abonnementen.

Proberen? www.MobiGo.nu of contact@MobiGo.nu

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen