Van Pijlers naar Verbinders

Fons Pennings 22-02-2023 757 keer bekeken 0 reacties

Samen Duurzaam Zeist is een brede beweging van duurzame doeners, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een groen, gezond en duurzaam Zeist.

De gemeente Zeist ondersteunt deze beweging met een professioneel ondersteuningsteam van drie personen: een community-manager, Margreet van der Pijl, een communicatiemanager Fons Pennings en een gemeenteverbinder, Michiel Beek.

De community-manager helpt de thema-verbinders en de initiatieven bij het realiseren van hun activiteiten en het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. De communicatiemanager  is woordvoerder van Samen Duurzaam Zeist, communiceert extern en intern over de beweging en ondersteunt initiatieven bij hun communicatie. Samen en met hulp van vrijwilligers organiseren de community- en de communicatiemanager de jaarlijkse Week van de Duurzaamheid en het Duurzaam Café. De gemeenteverbinder  is een gemeenteambtenaar die initiatieven en thema-verbinders helpt om de weg te vinden binnen de gemeentelijke organisatie.

Daarnaast is er gekozen om samen te gaan werken met Verbinders in de samenleving die een groot hart hebben voor Duurzaamheid en actief bestaande mensen te koppelen en nieuwe mensen bij SDZ aan boord te brengen. 
Je kunt Verbinder worden op thema zoals biodiversiteit, voedsel, lucht kwaliteit of op doelgroep zoals jongeren, gezinnen, senioren of in dorpen of wijken binnen Zeist  als Den Dolder, Austerlitz, Huis ter Heide enz.

Als Verbinder werk je samen met het ondersteuningsteam in een strategie die wordt ontworpen en uitgevoerd. 

0  reacties

Cookie-instellingen