Gemeente helpt inwoners met bijenbloemenmengsel

ProfielfotoFons Pennings 22-03-2023 685 keer bekeken 0 reacties

Inwoners van Zeist kunnen, net als afgelopen jaren, een gratis zakje bijenbloemenmengselzaad aanvragen om de bijen en de natuur te helpen en hun tuin te verfraaien. Dit is het resultaat van de ‘Bee Deal’ van de gemeente Zeist met het Platform Stadslandbouw.

Herman Wierenga, vrijwilliger van het jaar, is hiervan o.a. de initiatiefnemer. Het gaat om mengsels met inheemse 1- en 2-jarige soorten. Geïnteresseerden kunnen hun e-mailadres doorgeven aan bijenbloemzeist@gmail.com Zodra de mengsels bekend zijn (eind maart-begin april) krijgt u dan een e-mail en kunt u kiezen welk mengsel u wilt.

Bijen zijn enorm belangrijk voor de natuurlijke bestuiving van bloemen en planten en daarmee voor onze voedselvoorziening en tuinen. De bijen hebben het echter moeilijk o.a. ten gevolge van een afnemend aantal geschikte bloemen en vanwege onkruidbestrijdingsmiddelen. Inwoners kunnen de bijen helpen door de aangeboden zaden in hun tuin of op een andere locatie in de gemeente Zeist te zaaien met als resultaat een kleurrijke bloemenpracht en aantrekkingskracht voor de bijen.

Behalve mengsels voor particuliere tuinen zijn er ook mengsels met gras beschikbaar voor in het openbaar groen. Hiervoor is wel toestemming van de gemeente Zeist nodig, omdat niet alle plaatsen hiervoor even geschikt zijn. Daarnaast zijn er voor bijzonder waardevolle natuurachtige locaties aparte mengsels beschikbaar. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen