NoorderLichtkerk vergroent ook buiten

ProfielfotoFons Pennings 25-10-2023 607 keer bekeken 1 reacties

In de afgelopen jaren heeft de NoorderLichtkerk, Bergweg 92a, steeds meer aandacht geschonken aan duurzaamheid. Nu is ook de tuin aangepakt.

Duurzaam kerkgebouw

Binnen in de kerk is er veel aandacht geweest voor een vermindering van het gasverbruik door (verwarmings-) buizen te isoleren, oude kozijnen te vervangen en dubbel glas te plaatsen, de vergaderzalen vraaggestuurd te verwarmen en de kerkzaal minder warm te stoken in koude dagen. Daarnaast worden er zo veel mogelijk halogeenlampen vervangen door LED en worden nog meer opties onderzocht.

Vergroenen in de tuin

Naast aandacht voor de kerk en de binnenruimtes is nu ook de  buitenruimte aan de beurt. Ook deze wordt vergroent. 

De gevel is op 14 oktober teruggebracht naar de toestand van 1931: met een geveltuin ervoor. Kerkmensen en buren pakten ook het terrein achter de kerk aan: een grindvlakte waar vroeger geparkeerd werd gaat langzaam veranderen in een voedselbos en plaats om te zitten en te spelen.

"Er valt nog veel te doen, maar het begin is er", meldt Roel Bosch, predikant van de NoorderLicht gemeente. "Van vele kanten worden planten en bollen aangeboden. We proberen wel het zo gifvrij mogelijk te houden, en dat levert boeiende gesprekken op. Ook het verschijnsel 'Heuvelrugtuin' is voor velen nog nieuw. Soms lijkt het wat ondankbaar als we geen laurierkers nodig hebben, maar we kunnen het uitleggen. In de komende tijd zal er vast nog meer veranderen."

  

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Jelle Schottelndreier

19-11-23 om 23:07

Mooi!

Cookie-instellingen