Kom je bijen helpen bij Bijenoase 't Sluisje?

Redactie Samen Duurzaam Zeist 20-04-2024 228 keer bekeken 0 reacties

Op zaterdag 8 juni stropen de vrijwilligers van Bijenoase 't Sluisje in Zeist hun mouwen op om bijen te redden. Zo wordt het gras netjes gemaaid en worden overtollige planten weggehaald zodat er weer ruimte komt voor nieuwe soorten (en biodiversiteit gestimuleerd wordt). Kom je ook helpen?

De vrijwilligers van Bijenoase 't Sluisje kunnen jouw hulp goed gebruiken. Daarnaast kunnen de imkers en natuurspecialisten je heel veel interessante dingen vertellen over de oase en haar bijenbewoners. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je zélf een plantje kunt planten om je tuin, balkon of omgeving bij- en insectvriendelijk te maken.

 

Help je een dagje mee?

Wil je bijdragen aan het welzijn van insecten? Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Kom dan op zaterdag 8 juni helpen. Koffie, thee en lekkers staat voor je klaar! Ook de benodigde gereedschap is aanwezig.

Locatie: het landje achter basisschool De Sluis, Koppelweg 131, Zeist-West
Tijd: 10:30 uur
Benodigdheden: flesje drinken, lunch, stevige schoenen, tuinhandschoenen en kleding die vies mag worden

 

Over Bijenoase 't Sluisje

De afgelopen jaren hebben vrijwilligers bij Bijenoase 't Sluisje op regelmatige basis aandacht besteed aan voldoende voedsel voor bijen en bevordering van biodiversiteit. In verschillende fases is er gemaaid met een zeis en teveel van dezelfde planten zijn weggehaald. Zo blijft er voldoende variatie en is er ruimte voor verschillende soorten planten om te bloeien. En het loont! Sinds de start van de oase in 2019 is het aantal insecten, waaronder bijen en vlinders verdrievoudigd. Goed nieuws!

Kijk voor meer informatie over Bijenoase 't Sluisje op deze website.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen