Wegens succes verlengd: óók in 2024 hulp bij energie besparen door Energiemaatjes!

Redactie Samen Duurzaam Zeist 19-03-2024 186 keer bekeken 0 reacties

Huishoudens met een smalle beurs uit Zeist kunnen hulp krijgen bij energie besparen door middel van een Energiemaatje. In 2023 hebben 263 huishoudens een Energiemaatje aangevraagd. Gemiddeld gaan deze bewoners minimaal 12% energie besparen. Vanwege het succes is Energiemaatje verlengd tot eind 2024.

Om huishoudens met een smalle beurs te helpen bij het verlagen van hun energierekening biedt Mijn Groene Huis met subsidie van de gemeente Zeist bewoners een gratis Energiemaatje aan. Een Engergiemaatje komt een paar keer langs en gaat met de bewoners op zoek naar besparingskansen. Het materiaal dat hiervoor nodig is, zoals radiatorfolie, tochtstrippen of een brievenbusborstel, betaalt Mijn Groene Huis uit de beschikbare subsidie.

Aan de hand van een placemat bespreekt het Energiemaatje 24 slimme tips. Het maatje helpt bewoners ook om nieuwe gewoontes aan te leren, zoals korter douchen, de thermostaat zuiniger afstellen en deuren in huis sluiten.

 

Ruim 170 huishoudens bespaarden 12% energie

In 2023 hebben 263 huishoudens een Energiemaatje aangevraagd. Bij 176 huishoudens zijn de bezoeken afgerond en de materialen bevestigd. Gemiddeld gaan deze bewoners minimaal 12% energie besparen. Als zij veel nieuwe gewoontes overnemen, kan de besparing oplopen tot wel 20 à 25%. Vrijwel alle bewoners zijn heel tevreden en dankbaar met de geboden hulp van hun Energiemaatje.

 

Hulp nodig bij energie besparen? Ontvang hulp van een Energiemaatje!

Vanwege het succes is Energiemaatje verlengd tot eind 2024. Heb jij geldzorgen vanwege de hoge energierekening? Vraag dan zelf een Energiemaatje aan. Ken je iemand, voor wie dit een uitkomst kan zijn? Stuur dit bericht dan door.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen