Productieve NL-Doet dag in ’t Griftbosje

Redactie Samen Duurzaam Zeist 18-03-2024 209 keer bekeken 1 reacties

Het bekende Griftbosje in Zeist-West deed zaterdag 16 maart opnieuw mee met NL-Doet. Het was een gezellige en productieve dag. Maar liefst 17 volwassen vrijwilligers en een grote groep enthousiaste kinderen staken de handen uit de mouwen.

De gast-vrijwilligers, mensen die niet direct bij het buurtinitiatief betrokken zijn, maar wel aan de NL-Doet dagen meedoen, zijn inmiddels goede bekenden van ’t Griftbosje geworden. Zo breidt de cirkel van betrokkenheid zich over de buurtgrenzen uit.

 

Goede voorbereiding is het halve werk

De goede voorbereiding deed zijn werk. Niet alleen zijn alle geplande klussen opgepakt, er waren zelfs genoeg handen en tijd voor extra werkzaamheden. De rotstuin, waarmee vorig jaar in oktober een begin is gemaakt, is gevuld met aarde en beplant met allerlei soorten plantjes. Alle fruitbomen hebben compost gekregen, het houtsnipperpad is voorzien van een mooie verse laag. Er is gesnoeid, graszoden zijn gelegd, stenen afgevoerd, zand aangevuld langs de speelbeek, de beek zelf is schoongemaakt, en een derde picknicktafel is geschuurd en in de beits gezet.

 

Speelhout en nieuwe takken voor de wilgentenen hut

Nieuwe aanwinsten zijn een bak met speelhout en een afscheiding van wilgentakken aan het eind van de zoemstrook. De wilgtenen hut heeft nieuwe takken gekregen. Er liggen nog veel meer wilgentakken op het land waar gesnoeid is, maar vanwege de hoge waterstand konden die nog niet worden opgehaald. Hopelijk lukt dat wel voor de volgende werkdag.

 

NL-Doet dag in beeld

Wil je meer zien van deze heerlijke dag, bekijk dan de slideshow op onze website www.griftbosje.nl. Wie weet zien we jou ook een de volgende NL-Doet dag.

 

Ook helpen?

Heb je zin om ook je handen uit de mouwen te steken? Op zaterdag 13 april gaan de vrijwilligers van 't Griftbosje aan de slag tijdens een werkochtend (09:30 - 12:30 uur). Natuurlijk ben jij ook van harte welkom om te komen helpen! Je hoeft je niet vantevoren aan te melden. Kom naar 't Griftbosje en meld je daar bij de blauwe container. Lees hier meer informatie over deze werkochtend.

 

Tekst: Carol Dohmen & Redactie Samen Duurzaam Zeist
Beeld: Ellen Teunissen

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

jos

21-03-24 om 21:07

Het bruiste weer van bedrijvigheid. Fijn dat we hier weer aan mee konden doen.
De rechtstreekse  link naar de blog-pagina met verslag en de slideshow is: https://griftbosje.nl/nl-doet-2024/

Cookie-instellingen