Mijn Groene Huis organiseert inkoopactie groene daken in Zeist

Redactie Samen Duurzaam Zeist 03-04-2024 165 keer bekeken 0 reacties

Mijn Groene Huis organiseert een collectieve inkoopactie voor groene daken in de gemeente Zeist: Zeist Gaat Het Dak Op. Een groendak is een dak bedekt met planten of sedum. Het doel van deze actie is 100 daken in Zeist te vergroenen door het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken.

De inkoopkorting is per 1 april aan te vragen bij Mijn Groene Huis. Op 15 april om 19:30 organiseert Mijn Groene Huis een online webinar om de actie toe te lichten en alle vragen te beantwoorden rondom het aanleggen van een groen dak.

 

Zeist Gaat Het Dak Op

Bewoners van de gemeente Zeist ontvangen nu tijdelijk een korting van 30% op de aanleg van een groen dak. Daarnaast ontvangen ze, wanneer ze hun regenpijp afkoppelen, een gratis regenton. Tot slot ontvangen aanmeldingen vóór 1 juli 2024 extra korting. Zeist Gaat Het Dak Op wordt gefinancierd door de gemeente Zeist en ondersteund door Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

 

De voordelen van een groen dak

De voordelen van een groen dak zijn legio. Zo zorgt het voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, vermindert het wateroverlast, trekt het nuttige insecten aan die zorgen voor bestuiving, verlengt het de levensduur van je dakbedekking, verhoogt een groen dak het rendement op je zonnepanelen en is het tevens een prachtige toevoeging aan je woning. Bovendien beschermen groene daken ons tegen zowel wateroverlast als droogte.

 

Servicepunt

Mijn Groene Huis fungeert gedurende de Zeist Gaat Het Dak Op-inkoopactie als servicepunt. Bewoners kunnen hier terecht voor de afhandeling van hun inschrijving en met al hun vragen over groene daken en deze actie. Er is budget voor 100 daken, op is op.

 

De Stichtse Rijnlanden

Om de actie extra kracht bij te zetten, stelt het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden extra subsidie beschikbaar aan groepen van acht huishoudens of meer. Deze groepen krijgen 30% extra korting op de aanleg van een groen dak.

Een groen dak aanleggen is nog nooit zo leuk, makkelijk én goedkoop geweest!

 

Op woensdag 15 april organiseert Mijn Groene Huis een online kennissessie om de actie toe te lichten. Meld je aan via onderstaande link.

Meer informatie

Op 15 april organiseert Mijn Groene Huis een online kennissessie om deze actie toe te lichten. Meld je tijdig aan op de website van Mijn Groene Huis zodat je de link ontvangt. Voor inschrijvingen voor deze actie, meer informatie en de actievoorwaarden kun je terecht op www.mijngroenehuis.nu/hetdakop.

Zeist Gaat Het Dak op is een initiatief van de gemeente en wordt uitgevoerd door Mijn Groene Huis en ondersteund door de Natuur- en Milieufederatie.

 

Tekst: Zeist Gaat Het Dak Op
Beeld: Renzo Gerritsen

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen