Operatie Steenbreek

Steenbreek, tegel eruit en plant erin

'Tegel eruit en plant' erin is het motto van operatie Steenbreek. Met een werkgroep van ongeveer tien mensen geven wij Steenbreek in Zeist handen en voeten. Voor privétuinen en voor het openbaar gebied.

De activiteiten op 28 maart in het kader van de Landelijke Steenbreekdag hebben we helaas moeten cancellen. Op vier locaties in Zeist zouder er kramen staan waar mensen tegen inlevering van een tegel gratis plantjes kunnen meekrijgen. De locaties waren Bel Cour, de Clomp, Vrijheidsplein en (winkelcentrum) Kerckebosch. In 2020 gaat het niet door. Maar in maart 2021 hopen we er wel te staan.

De werkgroep Steenbreek probeert te bevorderen dat openbare ruimte en tuinen in Zeist ontsteend en vergroend worden. Iedereen weet wel de voordelen daarvan: goed voor de insecten , de biodiversiteit, antwoord op hitte stress en sterke regenval en ook nog eens leuk voor de kinderen (spelen).  Wie daarvoor interesse heeft kan mee gaan werken met de werkgroep. 

We kunnen nog verdere versterking gebruiken. 

We zoeken naar:

  • Mensen die in de werkgroep willen meedoen om Zeist te vergroenen. Bijvoorbeeld plannen bedenken, promotie-activiteiten ondernemen, activiteiten in wijk- of buurt ondernemen, je tuin als voorbeeldproject inbrengen, achter een kraampje staan op de Steenbreekdag enz.

 

Wil je actief mee denken over Operatie Steenbreek? Meld je aan! 

Cookie-instellingen