Ken jij ook duurzame dilemma's?

Martine Speekenbrink 18-01-2019 4705 keer bekeken 5 reacties

Veel mensen willen graag duurzaam doen, in elk geval zoveel mogelijk als bij je past. Ik ook.
Ik loop dan soms tegen zogenaamde duurzame dilemma's aan.

Voorbeeld: ik scheid afval. Dus plastic gaat apart in een zak. Als ik van die plastic bakjes met vlees heb (die bij het plastic gaan), dan spoel ik ze altijd af met water, anders gaat het stinken. Wel vervelend dan: om duurzaam te scheiden moet ik water gebruiken.

Wie herkent dit en kent ook duurzame dilemma's?
En wat doe je dan? 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

5  reacties

25-01-19 om 9:55

Heel herkenbaar dit! Ik heb het bijvoorbeeld ook als ik in de supermarkt ben. Dan zie je een gewone komkommer zonder plastic maar een biologische mèt plastic en dan vraag ik me altijd af wat ik nou het beste kan doen!

Hanna 24-01-19 om 12:01

http://www.dagelijksduurzaamdilemma.nl/

Anoniem 23-01-19 om 19:45

Met de fiets of met de auto naar het treinstation.

Wijnand 22-01-19 om 11:39

Graag draag ik fleece truien en laat de verwarming op 17 staan in huis. Beter mezelf warm houden dan tientallen kubieke meters om me heen opstoken. Vind de combinatie van een warm lijf in een frisse omgeving ook wel prettig.
Fleece truien zijn warmer dan wol, gemaakt van gerecycled plastic (duurzaam!) maar laten katastrofale hoeveelheden minivezels plastic los in de was, wat héél slecht is voor de plasticsoep in het riool en de zee. Minder wassen dan maar? (Yegh)

Chris Huiden 21-01-19 om 14:23

In principe hoef je verpakkingen niet af te spoelen, voordat je ze bij het pmd doet, heb ik gehoord van RMN.
Ik kan me voorstellen dat je het zelf prettig vindt de verpakking af te spoelen,, om geur te voorkomen. Mogelijk is daar een andere oplossing voor, zoals het verzamelde plastic eerder uit de keuken richting buiten/garage/bijkeuken verhuizen? Of een meer luchtdichte afvalbak?

Cookie-instellingen