Wereldplantendag op 18 mei: mijn favoriet is leliegras!

17-05-2019 2477 keer bekeken 3 reacties

Persoonlijk ben ik groot fan van de Liriope M. Ingwersen (tuinplant, ook wel: leliegras). Grassoort, bodembedekker, groenblijvend, bloeit mooi met paarse pluimpjes in het najaar, onkruid krijgt geen kans, kan overal tegen. Mijn halve voortuin staat er vol mee! Welke plant mag in jouw tuin niet ontbreken, en waarom niet?

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

3  reacties

Peter de Weerd 12-06-19 om 13:27

Ik heb zelf ook geen tuin, maar ben groot fan van (pluim)riet! Op m'n balkon denk ik ook aan de insecten en heb ik diverse potjes en bakken met wilde bloemen staan. Ik vind het ook leuk om zelf wat kruiden, zoals basilicum, peterselie e.d. te kweken, om vervolgens als verse ingrediënten in de keuken te kunnen gebruiken.

Jelle Schottelndreier 12-06-19 om 0:29

Leuk, die kende ik niet!
In mijn tuin staan planten die (wilde) bijen, zweefvliegen en vlinders nodig hebben. Phacelia bijvoorbeeld. Die bloeit lang en groeit sterk, zodat er ook altijd teveel is, en de vaas uitkomst biedt.

20-05-19 om 13:03

Ik heb helaas zelf geen tuin maar ben altijd dol op Lavendel. Mooie kleur, ruikt lekker én brengt leven in de brouwerij. :)

Cookie-instellingen