Welke film over duurzaamheid moet je gezien hebben?

Hans Snel 19-08-2020 19006 keer bekeken 8 reacties

Van 10 tot 17 oktober organiseren we de Week van de Duurzaamheid Zeist. Tijdens deze week willen we ook een filmfestival organiseren, met op iedere dag een andere film over een duurzaam onderwerp. De film moet je aan het denken zetten over een bepaald onderwerp, nieuwe informatie geven, maar ook inspireren om zelf je steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. 

Welke film mag volgens jou niet ontbreken in dit programma? Laat het ons weten en vertel waarom. Kiezen we jouw film, dan maak je kans op twee vrijkaartjes voor de voorstelling. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

8  reacties

Hans Snel

21-10-20 om 9:07

Dank voor je mooie compliment Jacob en voor je aanbeveling!

Jacob van Megen

20-10-20 om 21:03

Lieve mensen in Zeist, 

Wat een prachtige manier om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Een duurzame heeft zoveel betekenis voor iedereen. Daarom will ik heel graag een korte documentaire aanbevelen van een Nederlands Theater Productie Team, waaraan ik deels heb meegewerkt in Alabama https://atlas2018.org/america-3-2-2-2/ Op de website van Atlas2018 vind je acht korte documentaires over hetzelfde mattschappelijk onbegrepen onderwerp: hiv-stigmatisering. De films tonen kortsgezegd hoe je maatschappelijk duurzaamheid, op alle mogelijk manieren kunt toepassen om een negatief maatschappelijk beeld een positive swung te geven. Deze films over stigmatisering van mensen die leven met hiv, verteld door mensen die leven met hiv, gaan de hiv-discussie in de staat waar ik woon nieuw leven inblazen, en de gedacten over mensen met hiv blijvend veranderen. Ik er ontzettend trots op dit Nederlandse initiatief, zoals ik ook trots ben op het communicatie platform van de gemeente Zeist. Chapeau, voor jullie en Justin de Vries.  

Veel succes. 

Jacob van Megen
Alabama AETC Training Coordinator

Camiel

16-09-20 om 10:21

Een film die ik zeker zou aaraden, is Wall-E. Vooral de zware realiteit en de vele vooruitzichten. Dat doet je beseffen dat duurzaamheid een must is.

Willy Douma

21-08-20 om 9:48

@Arieanne: bedoel je The biggest little farm ipv My little farm? Kun je me anders een link sturen met een beschrijving van My little Farm?

Eline

20-08-20 om 22:22

Tomorrow van Melanie Laurent

Jelle Schottelndreier

20-08-20 om 12:39

Solaris van Tarkovski

Jelle Schottelndreier

20-08-20 om 12:38

The real dirt on farmer John

Arieanne

20-08-20 om 12:13

Aanbevolen film" Een ongemakkelijke waarheid van Al Gore 

My little farm

Down to earth.

Cookie-instellingen