Duurzame cadeaus en verpakking: deel jouw tips

Hans Snel 25-11-2020 17704 keer bekeken 4 reacties

De feestelijke decembermaand staat voor de deur. Goed om alvast na te denken over hoe je voor stralende feestdagen zorgt zonder veel afval. De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist verzorgt in de rubriek 'Duurzaam Denken, Duurzaam Doen' van de Nieuwsbode in drie delen inspirerende tips voor afvalvrije feestdagen. In het tweede deel deel dat op woensdag 25 november verscheen vind je tips over duurzame cadeaus en verpakking. Dit zijn de tips van Afval 0.0:

  • Ooit gehoord van de Recyclesint?: Bied mooie spullen, die je niet meer gebruikt, aan om te ruilen of weg te geven in de whatsappgroep van je straat of buurt. Of zet het op Marktplaats Zeist op Facebook. Dit is een mooie manier om spullen een tweede of derde leven te geven. Denk aan speelgoed waar je kids niet meer mee spelen, maar ook boeken, overtollig geworden spullen of kado’s die je zelf ooit kreeg maar nooit zelf gaat gebruiken.
  • Maak zelf iets voor een ander, home-made hoeft niet perfect te zijn, maar het feit dat je er tijd en aandacht in gestoken hebt maakt het bij voorbaat al een geslaagd cadeau.
  • Kies een cadeau dat helpt om wegwerpafval te voorkomen, zoals een stijlvolle thermosfles of herbruikbare kop voor on-the-go koffie liefhebbers.

Welke slimme duurzame tips kun jij hieraan toevoegen? 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

4  reacties

Arthur Tutein Nolthenius

02-12-20 om 11:51

En wat vinden jullie van deze drie duurzame tips?

https://www.utrechtslandschap.nl/doneer/natuuraankoop voor meer landschap in eigendom en in beheer bij Utrechts Landschap

https://samensnellerduurzaam.nl/tips/1001ha/ voor meer kruiden en bloemen in onze weiden

https://de-groene-douche.nl/ een waterbesparende douche zonder dat de kracht van de waterstraal wordt verminderd.

Arthur Tutein Nolthenius

02-12-20 om 11:18

Zelf vind ik de actie "Ik geef NIKS" erg aantrekkelijk om mensen bewust te maken dat je eigenlijk alleen moet aanschaffen wat je echt nodig hebt. Bewust koopgedrag stimuleren. En met deze actie komt het op een goede plek terecht. https://www.greenpeace.org/nl/niks/

Arthur Tutein Nolthenius

02-12-20 om 11:17

In sommige huishoudens en bij verschillende groepen wordt bij Sinterklaas of Kerst een spel gespeeld door kado's door te geven of om te dobbelen. Hierbij wordt veelal prullaria gebruikt. Hoe leuk zou het zijn om eens wel iets waardevols en nuttigs in te brengen dat de uiteindelijke eigenaar ook kan gebruiker, zoals een flesje olijfolie, zeepje, kruiden etc.

Arthur Tutein Nolthenius

02-12-20 om 11:06

Zelf vind ik de actie "Ik geef NIKS" erg aantrekkelijk om mensen bewust te maken dat je eigenlijk alleen moet aanschaffen wat je echt nodig hebt. Bewust koopgedrag stimuleren. En met deze actie komt het op een goede plek terecht

Cookie-instellingen