Stadslandbouw: groene makelaar

Samen Duurzaam Zeist stimuleert stadslandbouw. Onder stadslandbouw verstaan we het gezamenlijk tuinieren en / of gezamenlijk inkopen van streekproducten. Om dit te bereiken is de Groene Makelaar, Joost van Ettekoven, aangesteld voor een periode van twee jaar.

De Groene Makelaar ondersteunt enthousiaste bewoners en organisaties (scholen, zorgorganisaties e.d.) in Zeist-West bij het opzetten van stadslandbouwprojecten. De projecten variëren van een gezamenlijke buurtmoestuin, het opzetten van een winkel voor streekproducten tot het gezamenlijk beheren van een groene speelplek.

De ondersteuning bestaat uit hulp bij het vinden van een geschikte locatie, het vormen van een team van omwonenden, het ontwerpen van een gezamenlijk plan, het aanvragen van financiering enz.

Op diverse plekken in Zeist-West zijn er al dergelijke initiatieven gestart. Het is allemaal begonnen bij Moestuin De Grift, waar nu elk seizoen heerlijke aardbeien, kruisbessen, andijvie en sla worden geoogst. Daarna volgde het Griftbosje. Hier heeft een team van omwonenden het beheer van deze groene plek op zich genomen. Op dit moment zijn er plannen in voorbereiding voor de aanleg van een bijenoase en een buurtmoestuin aan de Filips van Bourgondielaan.

Meer weten of meedoen aan een van de projecten? Neem contact op met Joost van Ettekoven - 06-15542042

 

 

Cookie-instellingen