Deelnemers VAT vertellen over ervaringen

12-10-2023

Net voor de zomer heeft het Vollenhove Advies Team (VAT) haar advies overhandigd aan wethouder Laura Hoogstraten. In een video vertellen de deelnemers van VAT over hun ervaringen.

Deze video is gemaakt voor de Vitale Wijkenaanpak waarin gemeente Zeist samen met andere gemeenten en de Provincie Utrecht samenwerkt aan de leefbaarheid in wijken.

Bekijk de video

Uitgeschreven tekst behorend bij video

In de provincie Utrecht zijn er woonwijken met uitdagingen op het gebied van veiligheid, eenzaamheid, vroegtijdig schoolverlaten of waar de omgeving niet fijn is om te verblijven. Daar wil de provincie Utrecht iets aan doen. Wij vinden het belangrijk dat we hier samen met de gemeente en het rijk de schouders onder zetten. Er is een Vollenhove Adviesteam opgericht. Het is een, een soort burgerberaad ,gehouden met 37 inwoners uit Vollenhove die in een vijftal avonden in een dialoog met elkaar een advies hebben geformuleerd wat zij graag willen voor de de wijk. En dat advies, dat moet uiteindelijk landen in een gebiedsvisie.Ik mag mee doen met het VAT, het Vollenhove Adviesteam en daar ben ik heel blij mee, want ik wil graag weten wat er in de wijk gebeurt en wat er in de toekomst uh staat te gebeuren. Ik hoop dat dit een wijk is waar ik heel blij van word, die nog iets groener wordt dan die al is en waarbij mensen daar makkelijk tot elkaar kunnen komen om samen dingen te doen. En daar wil ik zelf ook heel graag een actieve rol in spelen. Ik zelf ja, ik woon dus al dertig jaar in Vollenhove. Ik heb het meegemaakt van dat 't zeg maar een stukke minder was. De laatste jaren zijn er wel een grote renovaties geweest en nu is er dus een parkplan Vollenhove, dus ik zie alleen maar een opgaande lijn en ja, 't gaat dromen waarmaken. Dat dat zie ik wel zitten. Samenwerken aan gezonde, leefbare en veilige wijken met gelijke kansen voor iedereen.

Cookie-instellingen