Spelregels deelbakfiets

Spelregels

Deze bakfiets wordt ter beschikking gesteld door een aantal ondernemers in Zeist, in samenwerking met de gemeente Zeist. Je mag onder de volgende voorwaarden gratis gebruik maken van een bakfiets:

 

Je moet ouder zijn dan 18 jaar.

Je moet je éénmalig aanmelden via deze site en – bij elke keer dat je een bakfiets wilt lenen – via de app. Deze app geeft aan waar de beschikbare bakfietsen zich bevinden. Het gebruik van de bakfiets is persoonlijk, je mag de bakfiets niet door anderen laten gebruiken. Je kunt de bakfietsen alleen via de app reserveren.

Je kunt een bakfiets maximaal 4 uur gebruiken. Gebruik voor professionele doeleinden is verboden (koeriersdiensten, pizzabezorging, promotiedoeleinden, enzovoort). De bakfiets moet minimaal 1/2 uur voor sluitingstijd van de stallingslocatie teruggebracht zijn, ook al zijn de 4 uur nog niet voorbij. De openingstijden verschillen per stallingslocatie (Jumbo of Kringloopwinkel).

Na gebruik breng je de bakfiets terug naar de stallingslocatie. Zorg ervoor dat je de bakfiets schoon en netjes achterlaat. Sluit de bakfiets weer af bij de stallingslocatie en meld je af via de app. Als de accu voor minder dan de helft vol is, meld dit dan bij de locatie.

Je moet de bakfiets netjes en veilig gebruiken. Parkeer de bakfiets ook netjes en veilig en zet hem degelijk op slot.

Houd je zich aan de verkeersregels.

Je mag de bakfiets alleen binnen de gemeente Zeist gebruiken (Zeist, Austerlitz, Huis ter Heide, Den Dolder, Bosch en Duin)

Je dient schades, gebreken, ongevallen en andere calamiteiten onmiddellijk via de app te melden. Je bent zelf aansprakelijk voor schade (zie punt 10).

Ongevallen meldt je ook bij de politie. Je blijft bij de bakfiets totdat de politie is gearriveerd en je helpt de politie om het ongeval te registreren en af te handelen.

Het gebruik van de app en de bakfiets is op eigen risico. Je bent aansprakelijk voor schade als gevolg van verlies, diefstal of beschadiging van de bakfiets of andermans eigendommen en personen, tenzij in geval van overmacht. Verkeersboetes in verband met het gebruik van de bakfiets zijn voor jouw eigen rekening.

Je gaat er mee akkoord dat mijn naam en e-mailadres aan Mobilock wordt doorgegeven. Mobilock is de partij die de app beschikbaar stelt en toegang verleent tot het slot.

Ook ga je ermee akkoord dat je contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan de bakfietseigenaar en/of instanties als je je niet aan deze spelregels heb gehouden.

Locatie deelbakfietsen
De deelbakfietsen in Zeist zijn op 3 locaties in de gemeente Zeist te vinden. Deze locaties staan op de kaart:

Kringloop Zeist (Johannes Postlaan 4)

Jumbo-vestigingen (Korte Steijnlaan 2)

Jumbo-vestigingen (Laan van Vollenhove 2785-3001

 

Cookie-instellingen