Deelauto's

Zeist is een van de koplopers op het gebied van elektrische deelauto's. Vanuit Samen Duurzaam Zeist is dit in 2018 opgestart. Met succes. Het aantal elektrische auto's stijgt gestaag. Begin 2024 rijden zo’n 25 auto’s In Zeist rond inclusief een transportbus. In bijna elke wijk is inmiddels een standplaats voor een of meerdere voertuigen gerealiseerd. Stap ook in en rij voordelig, flexibel én duurzaam! 

 

De deelauto's, duurzame moderne Nissan LEAF's
5 van de deelauto's: moderne, duurzame elektrische Nissan LEAFs

In de afgelopen jaren is men steeds meer gaan autodelen, begonnen als een initiatief van Samen Duurzaan Zeist, is het initiatief in 2022 omgevormd naar een coöperatie geworden: MobiCoöp; van, voor en door autodelers.

Het autodelen gebeurt onder de noemer MobiGo. Vanuit de coöperatie zijn de MobiGo deelauto’s nu ook beschikbaar in omliggende gemeenten: Soest (8) Utrechtse Heuvelrug (8) De Bilt (2).

Samen delen met de buurt

Bij MobiGo is het niet huren maar delen: samen met een aantal buurtgenoten gebruik je een of meer deelauto’s. We maken met iedere nieuwe autodeler een afspraak, leggen het autodelen, de reserveringen, de auto en het elektrisch rijden uit. Je kunt dan ook meteen even proefrijden in de auto als je nog niet eerder in een elektrische auto hebt gereden. Zo maak je zo gemakkelijk mogelijk gebruik van jouw nieuwe auto.

Meer informatie vind je op de website van MobiGo.

Kennismakingsdagen

In 2024 komen weer nieuwe kennismakingsdagen waarbij je alle uitleg krijgt. Daar hoef je niet op te wachten: via de website maak je zo je persoonlijke afspraak voor uitleg.

Autodelen met de buurt

We richten ons op vaste groepen autodelers. Onze opzet is dat als we een vaste groep gebruikers rondom één auto hebben, het gebruik minder anoniem is. Dit heeft voordelen, waardoor we de kosten laag kunnen houden. Zo laag dat een elektrische deelauto voor de gemiddelde autobezitter bijna altijd goedkoper en duurzamer is dan een eigen auto. Wat het jou kost kun je gemakkelijk zien via de website. Via de ANWB Autokosten-calculator kun je een vergelijking maken met de kosten van je eigen auto.

En wil je weten hoe dat kan, waarom het duurzaam en goedkoper is? Kijk dan even naar dit filmpje van 1 minuut.

Cookie-instellingen