Precious Plastic

 

 

Plastic als kostbare grondstof

Plastic is geen afval, maar een kostbare grondstof waar je nieuwe dingen van kunt maken. Het verspreiden van deze boodschap en samen aan de slag gaan met gerecycled plastic in een werkplaats, is het doel van ons Precious Plastic initiatief. Een team van handige en gemotiveerde mannen heeft de benodige machines (een schredder en een extruder) gebouwd. We kunnen hiermee gebruikt plastic in kleine stukjes hakken en gebruiken om (met behulp van de extruder) een nieuw product te maken.

De machines staan in onze werkplaats (in de Krinloop aan de Johannes Postmalaan). Hier kan iedereen op een eenvoudige manier experimenteren met (zijn eigen) ingezamelde plastic materialen. Ook organiseren we demonstraties met onze mobiele schredder en extruder.

Het uiteindelijke doel is het bouwen aan een groeiende gemeenschap van enthousiastelingen die met elkaar willen onderzoeken en ontdekken hoe we lokaal de plastic berg terug kunnen brengen. Hiertoe werken we samen met andere recycle en plastic vrije initiatieven zoals Zeist plastic vrij en het Zwerfafvalteam. Precious Plastic is een wereldwijd initiatief die kennis en kunde rondom dit onderwerp gratis online ter beschikking stelt.

Meer info over precious plastic is te vinden op de site van de community precious plastic.

 

Cookie-instellingen